• In de ‘blue zones’ wonen opvallend veel 100-plussers. Wat kenmerkt deze zones?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]

    Het goede antwoord is:
    * gezonde voeding en matig eten;
    * gemeenschapszin;
    * mild warm (mediterraan) klimaat met veel zonlicht, wat belangrijk is voor de vitamine D-aanmaak. Ook kan men er door dit klimaat het hele jaar beschikken over vers voedsel.
  • Nieuwe Fit met Voeding – Vooral suikers en vet zijn verslavend

    Net als drugs, kan ook ‘junkfood’ verslavend werken. De raakvlakken zijn opvallend. Vooral hoogbewerkte voedingsmiddelen met snelle koolhydraten (suikers) en/of extra vet staan onder verdenking.

     


    VOORTS IN FIT MET VOEDING NR.3


    Bamboe: dat is toch voor reuzenpanda’s?
    Bamboe wordt steeds gewoner in de Nederlandse keuken, weliswaar nog alleen als snijplank of servies. Maar als de voortekenen niet bedriegen, gaan ook bamboescheuten hun intrede doen. Ja: in de pan.

     

    Interview met Wicher Koetsier

    ‘Hoogleraren praten te gemakkelijk over voeding’

    ‘Ik ben werkzaam geweest als chemisch technoloog in de industrie, na een studie scheikunde in Delft. Vervolgens ben ik gepromoveerd aan de Universiteit Twente.(…)  In 1987 kwam ik terecht bij het laboratorium van Unilever in Vlaardingen, als Hoofd reseach & development.’

     

    Wandelen op grote hoogte?

    Het hooggebergte is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Maar wandelen op grote hoogte gaat gepaard met risico’s, zoals hoogteziekte. Hoe kunt u zich hiertegen wapenen?

    … EN VEEL MEER >>


     

  • In de ‘blue zones’ wonen opvallend veel 100-plussers. Wat kenmerkt deze zones?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]

    Het goede antwoord is:
    * gezonde voeding en matig eten;
    * gemeenschapszin;
    * mild warm (mediterraan) klimaat met veel zonlicht, wat belangrijk is voor de vitamine D-aanmaak. Ook kan men er door dit klimaat het hele jaar beschikken over vers voedsel.