• Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).
  • Vind behandelaar – artsen en therapeuten

    Hoofdredacteur Gert Schuitemaker geeft geen persoonlijke adviezen. Dat is niet mogelijk. Hij kent de patiënt en zijn/haar omstandigheden niet en bovendien is het op afstand.

    Zijn beste advies is een orthomoleculair arts of therapeut te consulteren. Via deze pagina kunt u orthomoleculaire artsen en therapeuten vinden. Vraag bij het eerste contact altijd of de behandelaar ervaring heeft met uw aandoening. 

    In Nederland
    MBOG
     – Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde

    NOT– Netwerk Orthomoleculair Diëtisten

    NDN – Natuur Diëtisten Nederland

    NVBT – Nederlandse  Vereniging tot bevordering van de Bio-energetische Tandheelkunde 

    Artsen die gespecialiseerd zijn in kanker via:
    MMV (voorheen Moermanvereniging)
    NTTT (Niet-toxische tumortherapie)
    kankeractueel.nl – hier vindt u artsen die werken met verschillende vormen van niet-toxische tumortherapie in zowel België als Nederland.

    In België
    eFIOWepigenetische Faché instituut voor orthomoleculaire wetenschappen 

    In Groot-Brittannië
    BSEM – British Society for Ecological Medicine 

    Adressen wereldwijd

    orthomolecular.org

    Orthomoleculaire klinieken

    ACAMNET – American College for Advancement in Medicine

    AANP – American Association of Naturopathic Physicians

  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).