• Zitten de meeste vitaminen in de schil van het fruit?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.7]

    Het goede antwoord is:
    In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht. De appelschil daarentegen bevat veel antioxidanten zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem vervolgens met de schil op.
  • Colofon

    Redactie
    Ortho Institute
    Dr. Gert E. Schuitemaker (hoofdredacteur)
    Drs. Toine de Graaf (eindredacteur)
    Jac van Dongen

    Ontwerp, vormgeving
    Daily Graphics

    Adres van uitgeverij en redactie
    Anholtseweg 36 | 7081 CM Gendringen
    Tel. 0315-695211

    Advertentieacquisitie
    [email protected]

    ISSN
    0929-1822

    Jaarabonnement
    Nederland | €33,95
    België | €35,80
    Europa | €52,50
    Buiten Europa | €65,90
    Los nummer | €6,95 (alleen in Nederland)
     

     

  • Zitten de meeste vitaminen in de schil van het fruit?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.7]

    Het goede antwoord is:
    In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht. De appelschil daarentegen bevat veel antioxidanten zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem vervolgens met de schil op.