• Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]

    Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).

  • Colofon

    Redactie
    Ortho Institute
    Dr. Gert E. Schuitemaker (hoofdredacteur)
    Drs. Toine de Graaf (eindredacteur)
    Jac van Dongen

    Ontwerp, vormgeving
    Daily Graphics

    Adres van uitgeverij en redactie
    Anholtseweg 36 | 7081 CM Gendringen
    Tel. 0315-695211

    Advertentieacquisitie
    info@fitmetvoeding.nl

    ISSN
    0929-1822

    Jaarabonnement
    Nederland | €33,95
    België | €35,80
    Europa | €52,50
    Buiten Europa | €65,90
    Los nummer | €6,95 (alleen in Nederland)
     

     

  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]

    Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).