Net als drugs, kan ook ‘junkfood’ verslavend werken. De raakvlakken zijn opvallend. Vooral hoogbewerkte voedingsmiddelen met snelle koolhydraten (suikers) en extra vet staan onder verdenking.
Het interview met Wicher Koetsier, chemisch technoloog
Vitamine C-Quiz
Wetenschap & Supplementen
Wetenschap & Voeding
Ortho Cuisine: koolrolletjes met schapenkaas
Net als drugs, kan ook ‘junkfood’ verslavend werken. De raakvlakken zijn opvallend. Vooral hoogbewerkte voedingsmiddelen met snelle koolhydraten (suikers) en extra vet staan onder verdenking.
Sommige voedingsmiddelen eten we zowel rauw als gekookt/gestoofd/gebakken. Een voorbeeld is tomaat. Maar wat is gezonder: rauw consumeren, bijvoorbeeld in een salade? Of toch maar verhitten, zoals in een saus of soep?
Een aanval van jicht wens je niemand toe. Vooral jezelf niet. Hoe kunt u het risico van jicht verminderen? Met verschillende maatregelen. We zetten ze even op een rij.
Met voldoende groente en fruit verminder je de kans op welvaartsziektes. Daarom beveelt het Voedingscentrum ons dagelijks vijf porties aan. Maar zijn er verschillen? En wat zijn die dan?
Het hooggebergte is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Maar wandelen op grote hoogte gaat gepaard met risico’s, zoals hoogteziekte. Hoe kunt u zich hiertegen wapenen?
Bamboe wordt steeds gewoner in de Nederlandse keuken, weliswaar nog alleen als snijplank of servies. Maar als de voortekenen niet bedriegen, gaan ook bamboescheuten hun intrede doen. Ja: in de pan.