• Eetweetjes – test uw kennis!

    Welke vrucht kan bij kamertemperatuur narijpen?

    Het goede antwoord is:

    Peren behoren, samen met onder meer bananen, abrikozen, mango’s en pruimen, tot de vruchten die bij kamertemperatuur narijpen. Harde perziken doen dat niet: ze zullen zachter worden, maar dat is het dan. Ook druiven, kersen, bessen en citrusvruchten rijpen niet na.

  • Zwanger? Denk aan de omega 3-visvetzuren

    De Gezondheidsraad beveelt Nederlanders voortaan nog maar één keer per week (vette) vis aan. Dit wordt daarom in de nieuwe Schijf van Vijf het ‘visadvies’, dat óók gaat gelden voor zwangere vrouwen. Terwijl juist voor hen omega-3 zó belangrijk is, en dan vooral DHA.

    In het boek Fit met Voedingssupplementen, dat dateert van 2012, wordt geadviseerd om tijdens de zwangerschap een dagelijkse inname van 600 mg omega-3 (DHA en EPA) te nemen. In 2012 zat de Gezondheidsraad nog op een aanbeveling van 450 mg visolie voor de algemene bevolking. Dit komt concreet neer op tweemaal per week vis, waarvan minimaal één keer vette vis. Dit advies gold ook voor zwangeren.

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Welke vrucht kan bij kamertemperatuur narijpen?

    Het goede antwoord is:

    Peren behoren, samen met onder meer bananen, abrikozen, mango’s en pruimen, tot de vruchten die bij kamertemperatuur narijpen. Harde perziken doen dat niet: ze zullen zachter worden, maar dat is het dan. Ook druiven, kersen, bessen en citrusvruchten rijpen niet na.