• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Zwanger? Denk aan de omega 3-visvetzuren

    De Gezondheidsraad beveelt Nederlanders voortaan nog maar één keer per week (vette) vis aan. Dit wordt daarom in de nieuwe Schijf van Vijf het ‘visadvies’, dat óók gaat gelden voor zwangere vrouwen. Terwijl juist voor hen omega-3 zó belangrijk is, en dan vooral DHA.

    In het boek Fit met Voedingssupplementen, dat dateert van 2012, wordt geadviseerd om tijdens de zwangerschap een dagelijkse inname van 600 mg omega-3 (DHA en EPA) te nemen. In 2012 zat de Gezondheidsraad nog op een aanbeveling van 450 mg visolie voor de algemene bevolking. Dit komt concreet neer op tweemaal per week vis, waarvan minimaal één keer vette vis. Dit advies gold ook voor zwangeren.

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.