• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Voorkom griep met groene thee

    Kinderen die 1 tot 5 koppen groene thee per dag drinken hebben minder kans op griep.
    De studie werd uitgevoerd in een gebied met veel theeplantages in Japan. Er werden anonieme vragenlijsten geanalyseerd van 2050 schoolgaande kinderen (leeftijd 6 tot 13 jaar). De vragenlijsten verschaften informatie over de theeconsumptie van de kinderen.
    Van de kinderen kregen er 241 griep tijdens het griepseizoen waarvan bij 204 kinderen de infectie werd bevestigd met behulp van een laboratoriumtest. Het drinken van 1 tot 3 koppen groene thee verminderde significant het risico van griep met 38%. Consumptie van 3 tot 5 koppen groene thee verlaagde significant de kans op griep met 66%. Het drinken van meer dan 5 koppen thee per dag bleek echter niet van invloed op het grieprisico.
    Consumptie van 1 tot 5 koppen groene thee per dag kan een griepinfectie voorkomen. Vermoedelijk is het beschermend effect te danken aan de antivirale stoffen catechinen (antioxidanten) en L-theanine (aminozuur).

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.