• Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]

    Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).

  • Voedingscentrum – hoezo ‘eerlijk over eten’ (1)

    Deel 1 – Voedingscentrum over ‘voedingssupplementen’

    Het Voedingscentrum hanteert al jaren de slogan ‘eerlijk over eten’. We vroegen ons daarom af: hoe eerlijk is het eigenlijk over suppletie van vitaminen en mineralen?

    Het Voedingscentrum geeft al ruim 75 jaar voorlichting over gezonde voeding, aan zowel consumenten als professionals. Naar eigen zeggen biedt het deze doelgroepen ‘wetenschappelijke en onafhankelijke informatie’. De website van het centrum is hiervoor een belangrijk instrument: www.voedingscentrum.nl. Daarop is enorm veel informatie te vinden, via knoppen als ‘Vraag en antwoord’, ‘Encyclopedie’ en ‘Pers’.

    Voedingcentrum en suppletie (deel 2)

     

  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]

    Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).