• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Voedingscentrum – hoezo ‘eerlijk over eten’ (1)

    Deel 1 – Voedingscentrum over ‘voedingssupplementen’

    Het Voedingscentrum hanteert al jaren de slogan ‘eerlijk over eten’. We vroegen ons daarom af: hoe eerlijk is het eigenlijk over suppletie van vitaminen en mineralen?

    Het Voedingscentrum geeft al ruim 75 jaar voorlichting over gezonde voeding, aan zowel consumenten als professionals. Naar eigen zeggen biedt het deze doelgroepen ‘wetenschappelijke en onafhankelijke informatie’. De website van het centrum is hiervoor een belangrijk instrument: www.voedingscentrum.nl. Daarop is enorm veel informatie te vinden, via knoppen als ‘Vraag en antwoord’, ‘Encyclopedie’ en ‘Pers’.

    Voedingcentrum en suppletie (deel 2)

     

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.