• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Visolie voor ontwikkeling van brein kind

    Suppletie met visvetzuren en het omega 6-vetzuur arachidonzuur tijdens de zwangerschap en ook vlak na de geboorte bevordert de ontwikkeling van het brein van het kind. Dit bleek uit een meta-analyse, gepresenteerd op het jaarcongres van Experimental Biology.

    Onderzoekers van Harvard University en Tufts University hebben onderzoeken verzameld uit verschillende medische databanken. Het ging om suppletie met omega 3-visvetzuren en arachidonzuur op de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Vijftien studies met in totaal 2525 kinderen voldeden aan de wetenschappelijke criteria. Het ging om onderzoeken waarin gesuppleerd werd met het visvetzuur DHA in combinatie met EPA, alleen DHA, DHA in combinatie met arachidonzuur (AA) en DHA gecombineerd met EPA en AA. De gemiddelde suppletieduur bedroeg zeven maanden.

    Suppletie tijdens de zwangerschap en gedurende de eerste levensmaanden gaf een positief effect te zien op de cognitieve ontwikkeling van de kinderen. Suppletie met DHA samen met EPA droeg bij aan een significant betere psychomotorische ontwikkeling. DHA in combinatie met AA liet een significant betere mentale ontwikkeling zien.

     

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.