• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Spaanse peper: heet, heter, heetst

    Spaanse peper is populair: het wordt over de hele wereld gegeten. En dat geldt maar voor weinig gewassen. Ook worden aan Spaanse peper allerlei medicinale werkingen toegeschreven, variërend van een antibacteriële en schimmelwerende werking tot een gunstig effect op het lichaamsgewicht. Sommige mensen krijgen het namelijk warm van rode peper en gaan hierdoor transpireren. Dit verhoogt het energieverbruik, wat positief uitpakt voor het gewicht. Bovendien wordt aan capsaïcine een eetlustremmende effect toegeschreven. 

    Maar Spaanse peper kent niet alleen culinaire toepassingen. Zo gebruikt de Nederlandse politie capsaïcine in de vorm van peperspray, om lastige ‘klanten’ in het gareel te houden. In het zuidwesten van China past de politie Spaanse peper toe om verkeersongelukken te voorkomen. Verkeersagenten delen bij benzinestations chilipepers uit aan automobilisten om slaperigheid achter het stuur te voorkomen. Ook in de paardensport is … lees het allemaal in de nieuwste Fit met Voeding!

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.