• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Paddenstoelen: eetbaar én giftig

    Paddenstoelen worden door de mens wereldwijd al eeuwenlang gebruikt. In de keuken, om ziekten en kwalen mee te bestrijden of om de goden aan te roepen. 

    Volgens de wet is het in Nederland op de meeste plaatsen verboden om paddenstoelen te plukken.

    Toch wint het plukken van wilde paddenstoelen ook in ons land terrein. Er zijn zelfs bedrijfjes die hierop inspelen en excursies en workshops organiseren over hoe je paddenstoelen verzamelt en bereidt. 

    De wereld van de paddenstoelen kent echter vele dubbelgangers, waardoor giftige soorten soms nauwelijks te onderscheiden zijn van niet-giftige. Jaarlijks zijn er in ons land ongeveer honderd meldingen van het eten van giftige paddenstoelen.

    Eetbaar én giftig … dan rijst meteen de vraag: zijn giftige paddenstoelen eenvoudig te herkennen? Nee dus.

    Lees het in Fit met Voeding.

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.