• Eetweetjes – test uw kennis!

    Welke vrucht kan bij kamertemperatuur narijpen?

    Het goede antwoord is:

    Peren behoren, samen met onder meer bananen, abrikozen, mango’s en pruimen, tot de vruchten die bij kamertemperatuur narijpen. Harde perziken doen dat niet: ze zullen zachter worden, maar dat is het dan. Ook druiven, kersen, bessen en citrusvruchten rijpen niet na.

  • Paddenstoelen: eetbaar én giftig

    Paddenstoelen worden door de mens wereldwijd al eeuwenlang gebruikt. In de keuken, om ziekten en kwalen mee te bestrijden of om de goden aan te roepen. 

    Volgens de wet is het in Nederland op de meeste plaatsen verboden om paddenstoelen te plukken.

    Toch wint het plukken van wilde paddenstoelen ook in ons land terrein. Er zijn zelfs bedrijfjes die hierop inspelen en excursies en workshops organiseren over hoe je paddenstoelen verzamelt en bereidt. 

    De wereld van de paddenstoelen kent echter vele dubbelgangers, waardoor giftige soorten soms nauwelijks te onderscheiden zijn van niet-giftige. Jaarlijks zijn er in ons land ongeveer honderd meldingen van het eten van giftige paddenstoelen.

    Eetbaar én giftig … dan rijst meteen de vraag: zijn giftige paddenstoelen eenvoudig te herkennen? Nee dus.

    Lees het in Fit met Voeding.

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Welke vrucht kan bij kamertemperatuur narijpen?

    Het goede antwoord is:

    Peren behoren, samen met onder meer bananen, abrikozen, mango’s en pruimen, tot de vruchten die bij kamertemperatuur narijpen. Harde perziken doen dat niet: ze zullen zachter worden, maar dat is het dan. Ook druiven, kersen, bessen en citrusvruchten rijpen niet na.