• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • Volg ons ook op Facbeook
  • Volg ons ook op Facebook

    Bewust kiezen en genieten!

  • Instagram Fit met Voeding
  • Volg ons ook op Instagram

    Bewust kiezen en genieten!

  • In de nieuwe Fit met Voeding nummer 7, 2025


    Help! Insecten op je bord

    Géén gebrek aan wilskracht

    Als het aan de Europese Unie en de voedingsindustrie ligt, eten we straks allemaal insecten, vaak zonder dat we het merken. In de vorm van intensief bewerkte poeders zullen fabrikanten ze steeds vaker in levensmiddelen gaan verwerken. Een grote groep consumenten moet daar niets van hebben. En misschien hebben ze wel een punt. 

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Is de tijd van de koffieboon voorbij?!

    Het zal de koffieliefhebber niet ontgaan zijn; de prijs voor een kopje koffie steeg dit jaar tot ongekende hoogte. En hoewel voor veel mensen het dagelijks kopje koffie onmisbaar is, kan dit een reden zijn om op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven, zoals cichorei of kikkererwt.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Welterusten! Waarom slaap zó belangrijk is 

    We weten het allemaal: voeding en beweging zijn belangrijk. Maar wat als slaap nog fundamenteler is dan beide samen? Slaap vormt de basis onder alles wat je overdag doet. Van je hongergevoel tot je immuunsysteem, van spieropbouw tot hersenherstel. 

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Kefir, gezond, sprankelend en eenvoudig zelf te maken 

    Kefir is een eeuwenoude gefermenteerde drank die de laatste jaren aan populariteit wint. Het frisse, lichtzure drankje zit boordevol levende bacteriën en gisten en wordt geprezen om zijn positieve effecten op de darmgezondheid en het immuunsysteem. Bovendien is het verrassend eenvoudig zelf te maken.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Interview: fysiotherapeuten Michael en Nick Bol 

    ‘Je kunt wel spiermassa willen kweken, maar als er geen bouwstenen zijn, dan lukt dat niet’, aldus fysiotherapeut Michael Bol.  

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Kippenbouillon bij griep en verkoudheid

    In vroeger tijden werd kippenbouillon ingezet wanneer een infectie zoals een verkoudheid of griep zich aandiende. Inmiddels is de heilzame werking van kippenbouillon ook wetenschappelijk onderbouwd. Maak kippenbouillon met een Indisch tintje! 

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Het laatste nieuws uit de wetenschap

    Het laatste nieuws uit de wetenschap over voeding, suppletie en leefstijl met onder andere:

    • ‘Lekker in je vel’ door huidbacterie?

    • Je darm ‘weet’ wat je eet

    • Oploskoffie vergroot kans op maculadegeneratie

    • Ultrabewerkte voeding: ook een klein beetje is ongezond

    • Probioticum voorkomt snotterende peuter

    • Magnesium voor je brein

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Abonnement Fit met Voeding >>

    Verschijnt rond 7 november

  • Volg ons ook op Facbeook
  • Volg ons ook op Facebook

    Bewust kiezen en genieten!

  • Instagram Fit met Voeding
  • Volg ons ook op Instagram

    Bewust kiezen en genieten!