• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • Volg ons ook op Facbeook
  • Volg ons ook op Facebook

    Bewust kiezen en genieten!

  • Instagram Fit met Voeding
  • Volg ons ook op Instagram

    Bewust kiezen en genieten!

  • In de nieuwe Fit met Voeding nummer 6, 2025


    Vezels: het nieuwe Ozempic?

    Trakteer je darmbacteriën op vezels en als cadeautje helpen zij je aan een beter gewicht. Zo kun je, zonder al te veel moeite, (samen) werken aan een goede gezondheid. Maar of je er net zo makkelijk mee afvalt als met medicijnen zoals Ozempic? 

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Weinig tijd? Kook langzaam!

    In een wereld waarin alles steeds sneller gaat, kan langzaam koken een waardevol alternatief bieden. Slow cooking levert niet alleen diepe smaken op, maar brengt ook rust, aandacht en eenvoud terug in de keuken, iets wat in ons drukke dagelijks leven
    soms ver te zoeken is.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Kies je tempeh of tofu? 

    Tofu en tempeh zijn beiden van soja gemaakt en qua structuur en gebruik lijken ze best wat op elkaar, maar geldt dat ook voor hun effect op de gezondheid? Leer alles over deze sojaproducten van levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach Ralph Moorman! 

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Van zaaien tot zen, waarom moestuinieren zo gezond is 

    Op het eerste gezicht is een moestuin gewoon een hobby, een tijdverdrijf voor mensen die graag buiten zijn. Maar, het onderhouden van een moestuin is misschien nog gezonder dan sporten

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Zout, omstreden maar onmisbaar 

    Zout is slecht voor ons, dat krijgen we met de paplepel ingegoten. Maar zout is ook essentieel voor de gezondheid. Gemiddeld krijgt een volwassen Nederlander 6,6 gram zout per dag binnen. Dat is 0,6 gram meer dan aanbevolen. Hoe slecht is dit?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Interview met emeritus-hoogleraar Ton Baars 

    In 2005 werd Ton Baars bijzonder hoogleraar biodynamische landbouw aan de Universiteit van Kassel in Duitsland. Daar deed hij onderzoek naar de effecten van rauwe melk: “Mijn verwachting is dat mensen minder allergische en verteringsklachten hebben als ze overgaan op rauwe melk.”

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Het laatste nieuws uit de wetenschap

    Het laatste nieuws uit de wetenschap over voeding, suppletie en leefstijl met onder andere:

    • Spirulina geeft verlichting bij het prikkelbaar darmsyndroom

    • Probiotica herstelt vaginale flora

    • Darmkanker: bewegen minstens zo effectief als medicijnen

    • Herpesvirus gelinkt aan alzheimer

    • Is ultrabewerkte voeding medeplichtig aan parkinson?

    • Bloedglucose verlagen met peulvruchten

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Abonnement Fit met Voeding >>

    Verschijnt rond 12 september

  • Volg ons ook op Facbeook
  • Volg ons ook op Facebook

    Bewust kiezen en genieten!

  • Instagram Fit met Voeding
  • Volg ons ook op Instagram

    Bewust kiezen en genieten!