Trakteer je darmbacteriën op vezels en als cadeautje helpen zij je aan een beter gewicht. Zo kun je, zonder al te veel moeite, (samen) werken aan een goede gezondheid. Maar of je er net zo makkelijk mee afvalt als met medicijnen zoals Ozempic?
In een wereld waarin alles steeds sneller gaat, kan langzaam koken een waardevol alternatief bieden. Slow cooking levert niet alleen diepe smaken op, maar brengt ook rust, aandacht en eenvoud terug in de keuken, iets wat in ons drukke dagelijks leven
soms ver te zoeken is.
Tofu en tempeh zijn beiden van soja gemaakt en qua structuur en gebruik lijken ze best wat op elkaar, maar geldt dat ook voor hun effect op de gezondheid? Leer alles over deze sojaproducten van levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach Ralph Moorman!
Op het eerste gezicht is een moestuin gewoon een hobby, een tijdverdrijf voor mensen die graag buiten zijn. Maar, het onderhouden van een moestuin is misschien nog gezonder dan sporten
Zout is slecht voor ons, dat krijgen we met de paplepel ingegoten. Maar zout is ook essentieel voor de gezondheid. Gemiddeld krijgt een volwassen Nederlander 6,6 gram zout per dag binnen. Dat is 0,6 gram meer dan aanbevolen. Hoe slecht is dit?
In 2005 werd Ton Baars bijzonder hoogleraar biodynamische landbouw aan de Universiteit van Kassel in Duitsland. Daar deed hij onderzoek naar de effecten van rauwe melk: “Mijn verwachting is dat mensen minder allergische en verteringsklachten hebben als ze overgaan op rauwe melk.”
Het laatste nieuws uit de wetenschap over voeding, suppletie en leefstijl met onder andere:
• Spirulina geeft verlichting bij het prikkelbaar darmsyndroom
• Probiotica herstelt vaginale flora
• Darmkanker: bewegen minstens zo effectief als medicijnen
• Herpesvirus gelinkt aan alzheimer
• Is ultrabewerkte voeding medeplichtig aan parkinson?
• Bloedglucose verlagen met peulvruchten
Verschijnt rond 12 september