Wat magere yoghurt met granola als ontbijt, een schaaltje groentechips als snack en ‘s avonds een kant-en-klare maaltijdsalade. Denk je gezond bezig te zijn, kom je bedrogen uit. En … wees bedacht op healthwashing!
De avocado is al jaren reuze populair. We kennen haar van guacamole, als ingrediënt van smoothies, salades en dips en als broodbeleg. Maar is deze groene, smeuïge vrucht echt zo gezond als we denken?
Al jaren zijn kunstmatige zoetstoffen onderwerp van discussie, zonder duidelijke conclusies. Toch lijkt het er nu op dat die zoetstoffen wel degelijk ongezond zijn: ze zouden bijvoorbeeld glucose-intolerantie en dus diabetes kunnen veroorzaken.
Toen hij restaurant de Echoput van zijn vader overnam, raakte Peter Klosse als gezondheidswetenschapper betrokken bij een onderzoek naar smaak. Lees wat ‘het mondgevoel’ betekent én waarom hij ten strijde trekt tegen ultrabewerkt voedsel.
De peperwortelboom, ofwel Moringa oleifera, groeit in tropische gebieden en wordt ook wel ‘wonderboom’ genoemd. En dat is niet voor niets: want in traditionele geneeswijzen wordt hij toegepast bij praktisch iedere aandoening.
Onlangs vierde de MMV (voorheen de Moermanvereniging) haar 50ste verjaardag. Reden voor Fit met Voeding om eens te kijken naar waar we nu staan als het gaat om voeding en kanker.
Een periode van ernstige, chronische stress kan je opeens jaren ouder maken. Het omgekeerde geldt ook: na een ontspannen vakantie lijken mensen soms jaren jonger. Betekent dit dat het verouderingsproces omkeerbaar is?
Indische rijstepap met kardemom
Met onder andere:
Verschijnt rond 5 december