Welke bacteriesoorten je darmen bevolken, bepaalt voor een deel of je gevoelig bent voor overgewicht. Bovendien zenden darmbacteriën signalen naar de hersenen die van invloed zijn op wat je graag wilt eten. Daarbij geldt: graag meer van hetzelfde!
Histamine is een lichaamseigen stof, die ook in voedingsmiddelen zit. Als dat stofje zich ophoopt in je lichaam, heb je histamine-intolerantie, met allerlei klachten tot gevolg. Voedsel met veel histamine vermijden helpt.
Met onder andere:
Luc van Loon is hoogleraar fysiologie van inspanning en voeding en dé specialist op het gebied van skeletspiermetabolisme. Lees in het interview waarom lichaamsbeweging belangrijk is en de zin en onzin van eiwitsuppletie.
Eén op de negen Nederlanders heeft een vorm van reuma en elke dag komen daar 700 mensen bij. Deze mensen leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid. Die klachten zijn vaak goed te behandelen, maar een dieet en supplementen kunnen ook helpen.
Kaneel, de specerij die appeltaart en stoofpeertjes nét dat extraatje geeft, is ook als supplement verkrijgbaar. Reden? Het biedt talloze gezondheidsvoordelen!
Depressie kan beschouwd worden als een zuiver psychische aandoening, maar ook als een energieprobleem in het brein, veroorzaakt door ontstekingen. Het juiste dieet kan bijdragen aan herstel.
Gebakken champignons met puree van zoete aardappel en gember
Ze zijn er met vele; zo’n 100.000 miljard. Samen wegen die microscopisch kleine micro-organismen in onze buik wel een halve tot hele kilo. Deze microben bepalen voor een groot deel hoe gezond of ongezond wij zijn. Lees erover in Fit met Voeding.
Verschijnt rond 7 november