• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr. 6

    Help, mijn lever is te vet!

    Zo’n 25% van de Nederlanders heeft leververvetting. Dit is een gevolg van een verkeerde leefstijl, ook als je weinig of geen alcohol drinkt. En het vervelende is: je merkt er in het begin niks van. Gelukkig kun je het voorkomen en als het al zover is, kun je het proces van vervetting omkeren.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Voorts in …


    Het hoofd op dieet

    De Amerikaanse psychiater Georgia Ede raakte gefrustreerd omdat ze met medicijnen slechts de symptomen bij haar patiënten kon onderdrukken. Echt herstel was er niet bij. Toen ontdekte ze de relatie tussen voeding en psychiatrische aandoeningen…

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Wetenschap & Voeding

    Een simpele, maar effectieve manier om de kans op een covid-infectie te verkleinen: drink een kop zwarte thee! En nog meer eetweetjes in de rubriek Wetenschap & Voeding.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Kauwgum: minder onschuldig dan je denkt

    Kauwen op suikervrije kauwgum werd lang gepromoot om gaatjes in het gebit te helpen voorkomen. Ook zou het stress verminderen, helpen bij afvallen en met stoppen met roken. Maar het heeft ook nadelen.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Zet de wekker maar! Op vaste tijden eten heeft voordelen

    De afgelopen decennia is het functioneren van de biologische klok en de invloed van ons bioritme op onze gezondheid onderzocht. Het bioritme wordt niet alleen aangestuurd door ons brein, maar ook door het tijdstip van de maaltijden.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    14 vragen over het suikermetabolisme

    Als de suikerstofwisseling ontregelt raakt, kan dat uiteindelijk leiden tot suikerziekte (diabetes). Hoe herken je een voorstadium van diabetes en wat kun je doen om diabetes en complicaties ervan te voorkomen? En welke voedingssupplementen kunnen helpen?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Vitamine B12: waak voor een tekort

    Sommige mensen hebben een verhoogde kans op een tekort aan vitamine B12. Dit kan gepaard gaan met veel verschillende klachten en symptomen. een tekort wordt niet altijd (tijdig) herkent. Lees waarop je kunt letten.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Ortho Cuisine RECEPT

    Geroosterde uien met een vleugje vlierbloesemsiroop

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Editorial van
    Sylvia Aué

    Gezondheidsramp in slow-motion

    Ondanks een toename van de levensverwachting, is het aantal jaren dat we leven mét chronische aandoeningen sinds 1980 schrikbarend toegenomen. De zorg raakt hierdoor overbelast en wordt duurder. ‘Er voltrekt zich een gezondheidsramp en die stopt niet vanzelf’, zo valt te lezen in een manifest van 22 Samenwerkende GezondheidsFondsen (SGF). Wat zijn hiervan de oorzaken en gevolgen én wat zou er moeten gebeuren?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Abonnement Fit met Voeding >>

    Verschijnt rond 12 september

  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.