• slide
  • slide
  • slide
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr. 5

    Vlees uit het lab

    Zo’n elf jaar nadat de eerste kweekhamburger werd gepresenteerd, komt kweekvlees als vervanger voor het vlees van dieren steeds dichterbij. In Nederland mag het geproefd worden en in sommige landen wordt het al verkocht. Maar is vlees uit het lab wel zo gezond?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    En verder in


    Zit hier een nare schimmel in?

    Er zijn goede en slechte schimmels. De slechte produceren gifstoffen, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Ze zijn vaak onzichtbaar. Dus hoe zorg je ervoor dat je er zo min mogelijk van binnenkrijgt?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Uit liefde voor je hart

    Geen verzadigd vet, geen eieren en eventueel medicijnen. Zo simpel als dit advies ooit was, blijkt het niet te zijn. Want, helpt het echt om een hoog LDL-cholesterol te verlagen met medicatie? Is verzadigd vet werkelijk zo slecht voor hart en bloedvaten? En wat is het gevaar van geraffineerde koolhydraten (suikers)?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    ‘Gezond eten is de kunst van het weglaten’

    Een psychiater die naar de buik kijkt. Iris Sommer, psychiater én wetenschapper, onderzoekt de relatie tussen het darmmicrobioom en de hersenen: ‘We kunnen minder goed tegen stress en de oorzaak is mogelijk een verarmd microbioom’.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Wetenschap en supplementen

    Spirulina – een blauwgroene algensoort – wordt niet voor niets gezien als ‘superfood’: de alg vermindert het risico op hart- en vaatziekten.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Emulgatoren en andere E-nummers

    Ultrabewerkt voedsel bevat veel additieven – toevoegingen die als E-nummer op de verpakking vermeld staan. Ze zouden wel eens de verklaring kunnen zijn voor het nadelige effect van ultrabewerkt op onze gezondheid.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Een gezond geheugen

    Kan je met gezonde voeding de ziekte van Alzheimer voorkomen? Misschien niet helemaal. Maar duidelijk is wel dat een gezond voedingspatroon helpt om de cognitieve vermogens op peil te houden.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Abonnement Fit met Voeding >>
    (verschijnt rond 25 juli)

  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.