In zijn nieuwe boek ‘De mens is een plofkip, hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt’, beschrijft journalist en programmamaker Teun van de Keuken op treffende wijze hoe ons brein verleid wordt door de voedingsindustrie. Lees hier wat je zelf kunt doen om vooral géén plofkip te worden.
Zorg voor sterke, stevige botten en help osteoporose voorkomen. Als je ouder wordt, gaat er meer botmassa verloren dan er wordt aangemaakt. Dat kan op den duur leiden tot broze botten. Dat proces kun je gelukkig vertragen. Door anders te eten bijvoorbeeld.
Meer dan een half miljoen mensen hebben een schildklieraandoening. Soms wordt de voeding als oorzaak aangewezen. Hoe terecht is dat? En kan voeding ook een rol spelen bij het verbeteren van de klachten?
Dat noten goed zijn voor hart- en bloedvaten is al een paar jaar bekend. Maar nieuw onderzoek laat zien dat ze ook goed zijn voor onze hersenen. En heel fijn: je wordt er niet dik van.
Ultrabewerkt is ultraslecht: wat is het verband tussen ultrabewerkt en het risico op kanker? En verder: wat kunnen pruimen doen voor je botten, hoe blijf je aantrekkelijk en kun je bloedpropjes voorkomen met broccoli?
Probiotica en prebiotica zijn wellicht bekend, maar de ‘biotica-familie’ is groter: er zijn ook nog postbiotica en synbiotica. En het wordt steeds duidelijker dat ze allemaal een rol spelen in hoe gezond we zijn.
Jarenlang stond koffie in een kwaad daglicht. De afgelopen decennia is dit beeld op basis van wetenschappelijk onderzoek aardig bijgesteld. Koffie blijkt best gezond, als je er maar niet te veel van drinkt.