• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.4

    Nederlandse professoren

    over suppletie

    ‘Weggegooid geld’, vindt de één.

    ‘Toevallig verband’, roept een ander.

    Over voedingssupplementen lopen de gemoederen onder professoren soms hoog op.
    Maar niet iedereen is negatief …

    Abonnement Fit met Voeding >>


    voorts in

    Fit met Voeding


    Wilde planten eten

    maak er wat lekkers van …

    Met bijvoorbeeld de korenbloem.

    Maak samen met een aantal andere eetbare wilde planten een overheerlijke salade.

    Kent u veel planten niet? Fit met Voeding helpt u op weg met een handige app. Een wereld gaat voor u open.

    Wellicht een nieuwe hobby: een prachtige combinatie van de natuur afstruinen samen met  thuis kokkerellen.

    Dit artikel helpt u op weg!

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Leven we te hygiënisch?

    Wroeten in de aarde vinden de meeste kinderen een plezierige bezigheid. Maar doen ze dat tegenwoordig nog wel genoeg? Het lijkt namelijk bij te dragen aan …

    een ‘geschoold’ immuunsysteem!

    Abonnement Fit met Voeding >>


    HET INTERVIEW

    Mensen helpen zich weerbaarder te voelen …

    … zodat mensen in hun kracht komen te staan.

    Dat is het doel van

    Toon Bonarius, trainer

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Gaan we een heerlijke zomer tegemoet?

    Op zomerse dagen,
    als de mussen van de daken vallen,
    dienen we te waken voor

    Uitdroging

    Serieus mee omspringen!

    Vooral bij jonge kinderen en ouderen.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    De vakantie-verleider ………?

    Het antwoord komt uit onverwachte hoek:

    Modern marketing-onderzoek

    Vroeger ging het om:
    busreizen langs de Rijn
    met de auto en tent of caravan
    met het vliegtuig naar de zon,

    en nu …?

    Lees wat nu onze vakantiebestemming mede bepaalt
    [wetenschappelijk aangetoond met de modernste hulpmiddelen].

    De winnaar binnen de gastronomie is:

    de gezonde keuken en dan met lokale producten!  

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Herinnert u zich acrylamide nog?

    Is nu weer actueel!

    In 2002 uitgebreid in de pers. Het ongezonde acrylamide bleek te ontstaan bij bakken, roosteren, barbecueën en ook frituren.

    Lees in deze Fit met Voeding over de laatste stand van zaken.
    Hoe de inname ervan te beperken.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Hoe voeden we onze ‘ziel’?

    Kijk eens ‘spiritueel’ (door uw oogharen heen) naar uw voedsel. En leer ervan! Een boek uit 2003, geschreven door een Duitser.  Wat valt er bijvoorbeeld te leren van de bosaardbei.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Editorial van
    Gert Schuitemaker

    Per ongeluk …, of expres?

    Waarom worden voedingstekorten – u weet wel: van vitamines en mineralen – stelselmatig doodgezwegen …

    … jarenlang!

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Ortho-cuisine recept

    • Hollandse garnalen met tomatensalsa en waterkerscoulis.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Onder andere in de rubrieken Wetenschap & …

    • Berberine gunstig bij hart- en vaatziekten
    • Hoe laat je kinderen meer groente eten?
    • Minder glucosepieken met kombucha
    • Gezond oud? Liever eiwitten dan koolhydraten
    • Magnesium: goed voor het brein

    Abonnement Fit met Voeding >>
    (verschijnt rond 15 juni)


  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.