• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.8

    Extra vitamine D …

    zeker tijdens
    ‘de donkere dagen’

    vooral belangrijk in de winter,
    als virussen ons aan alle kanten belagen.


    onze aanbeveling:
    50 mcg (= 2000 IE) per dag

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Voorts in


    Het Interview

    met een bijzondere chefkok

    Wie?

    Nel Schellekens

    “Ik word wel de ‘chef van-kop-tot-kont’ genoemd”

    Anno 2023 is ze onorthodox ouderwets bezig.

    Haar missie:

    mensen laten zien dat je niets hoeft te verspillen.

    Restjes worden daarom hergebruikt.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Waarom bevat een ei
    zoveel cholesterol?

    Omdat er een heel leven
    uit gevormd moet worden!

    Waarom werd dan gezegd dat cholesterol slecht is?
    Het onderliggende onderzoek klopt niet.

    En je zou al helemaal geen
    cholesterol-verlagende statines
    moeten slikken
    !

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Weg met

    de sombere gevoelens

    over voedingstekorten en depressie

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Wat geef je je hond te eten?

    Dierenarts Lies:

    ‘In onze dierenartspraktijk behandelen we dagelijks dieren met een acute of chronische ontsteking. Essentiële vetzuren spelen een rol in het voorkomen en behandelen daarvan.’

    Dus een lekker vet visje voor de hond

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Ortho Cuisine RECEPT

    Als bijgerecht of lunch:

    groenteschotel met
    palmkool met dressing

    familie van de boerenkool?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    De kerstmaaltijd

    eeuwenoude tradities
    in woord en beeld

    Met kerst eten de meeste mensen iets bijzonders. Dat is nu zo en dat was vroeger ook zo. Daarvan getuigen schilderijen, postkaarten en liederen uit lang vervlogen tijden.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Editorial van
    Gert Schuitemaker

    ultrabewerkt voedsel (UPF) is

    … verslavend!

    Hoe komt het dat de voedingsindustrie
    het ons vrijwel onmogelijk maakt gezond te eten?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Onder andere in de rubrieken Wetenschap & …

    • Voor sportvrouwen – Minder moe met creatine
    • Méér eiwitten graag voor vega-mannen
    • Kunstmatige zoetstoffen maken dik
    • Zuivel bevordert botdichtheid kind
    • Tillen, rennen, fietsen… vitamine E! Spierherstel

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Abonnement Fit met Voeding >>
    (verschijnt rond 14 december)

  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.