• slide
  • slide
  • slide
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.2

    Wel/Niet
    goed voor de ogen?

    Beter zien met traditionele voeding.
    Veel oogklachten hebben te maken met voedingstekorten.

    Dit is de centrale boodschap in het boek Geef je ogen de kost
    van Karin Hoogenboom en Tanja Stevens.

    Welke voeding is WEL/NIET goed voor het gezichtsvermogen?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    B l e e k s e l d e r ij

    fris en kruidig

    Bron van vitamines, mineralen en vezels

    De laatste jaren is er meer belangstelling voor bleekselderij dan ooit.

    Waarom? Omdat het ’s ochtends drinken van bleekselderijsap op nuchtere maag ineens een hype werd. Hoe gezond is bleekselderij eigenlijk?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    INTERVIEW

    Peter van Berckel, fermentatie-expert

    De prehistorische mens deed het al.

    “Mijn moeder gaf ons ook zilvervliesrijst en linzen te eten, en gistvlokken. Daar werden we ook altijd wel om uitgelachen: dat was in die tijd heel vreemd eten.”


    Aromatherapie

    inhaleren, masseren en baden

    Profiteer van eeuwenoude kennis.
    Bij aromatherapie wordt gebruikgemaakt van etherische ofwel essentiële oliën. De methodiek is al duizenden jaren bekend. Nog dagelijks doen mensen er hun voordeel mee, via inhalatie, massage en baden.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Vier ‘magnesiumrovers’

    Magnesium is belangrijk voor maar liefst 400 chemische reacties in het lichaam. Zoals in de hersenen, het zenuwstelsel en de spieren.

    Neem ‘magnesiumrovers’ daarom serieus.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Tulpenbollen

    smakelijker dan vaak gedacht

    ‘Symbool’ van de Hongerwinter. Het voorjaar is begonnen: De Keukenhof opent weer haar deuren. Het eerste bezoek aan de bloemenpracht in Lisse zal menigeen zich herinneren. Maar wie kent nog de smaak van tulpenbollen?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Bij hartproblemen
    aan de antistolling?

    Veel mensen slikken bloedverdunners (‘antistollingsmedicatie’). 
    En hoe zit het dan met vitamine K?


    Al klaar voor …

    … insecten op uw bord?

    De EU heeft gebruik van bepaalde insecten in voeding al goedgekeurd. Maar het ‘gezondheidsdossier’ bevat op veel terreinen grote onzekerheden.

    Chemische, microbiële, virale en allergene risico’s zijn niet uitgesloten!

    Wie zegt dat? De insectenbranche zélf en Wageningen Universiteit.

    In deze Fit met Voeding leest u informatie die u nog nergens las.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Editorial van
    Gert Schuitemaker

    Klimaatvoedsel … want het klimaat moet gered! 

    Bijna vier jaar geleden, in juni 2019, opende Koning Willem-Alexander in Bergen op Zoom de grootste insectenkwekerij ter wereld. Behalve de koning …


    Recept

    • Aspergeflan met zalm en peterselie

    Onder andere in de rubrieken Wetenschap & …

    • Minder kans op eierstokkanker met zwarte thee?
    • Aantal maaltijden beïnvloedt gewicht
    • Eiwitten beschermen ouder wordend brein
    • L-carnitine verlaagt bloedsuiker
    • N-acetylcysteïne effectief bij PCOS
    • Vitamine D: suppletieadvies moet omhoog


    Abonnement Fit met Voeding >>

    (verschijnt rond 24 maart)


  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.