• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.6

    Dyslexie en voeding! 

     
    Voedingsfactoren spelen een grotere rol bij dyslexie dan gedacht. Maar voor ontwikkelingspsychologen en orthopedagogen is dit nog altijd een blinde vlek.
     
    In 1985 verschijnt in een wetenschappelijk tijdschrift een opmerkelijke casus. Het betreft een jongen met dyslexie.
     
    Bij hem worden vetzuur-, vitaminen- en mineralentekorten vastgesteld, én met suppletie gecorrigeerd. Tevens wordt zijn zuivelgebruik beperkt.
     

    Het resultaat mag er zijn …

    Abonnement Fit met Voeding >>

    Koriander

    geurig … én gezond

    In de keuken is vooral het blad van koriander hip.
    Het wordt wel de ‘peterselie van Azië’ genoemd.
    En ook voor onze gezondheid
    heeft koriander(zaad) veel te bieden.


    Editorial van
    Gert Schuitemaker

    Natuurlijke weerstand!

    “Overheid en pers hebben steevast gezwegen over ondersteuning van de eigen ‘natuurlijke immuniteit’, het uitgangspunt van Fit met Voeding. Dit zwijgen is internationaal.”

    Een grote vraag blijft …!

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Al klaar voor een nieuw ‘coronaseizoen’?

    Ook zo’n déjà vu-gevoel?

    Al eerder werd de hemel op aarde beloofd, bij de komst van de eerste coronavaccins.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    RECEPT

    Traybake met Ricotta

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats de ricotta …


    INTERVIEW

    Yvonne van Stigt
    opleider

    “Niks past voor iedereen”

    “Ik heb mijn opleidingsinstituut ontwikkeld op basis van mijn eigen lijf en mijn eigen ervaringen. Wetenschap heeft een heel belangrijke rol bij ons, maar we gaan er net anders mee om.”

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Hou de stemming erin met …

    Boodschappen en energie worden steeds duurder. Dit baart mensen steeds meer zorgen, maar gelukkig … ‘ontstekingsremming’ is sleutelwoord.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Wat is goed voor het hart?

    Hart- en vaatziekten zijn, samen met kanker, de belangrijkste doodsoorzaak. Zoals bekend kan voeding het verschil maken.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    ‘Vergeten’ mineralen

    Mineralen als magnesium en calcium hebben niet te klagen over belangstelling. Hoe anders is dat voor ‘vergeten’ mineralen.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    In de rubrieken Wetenschap & …

    • Te zwaar? Spirulina als aanvulling op trainingsprogramma
    • Magnesium effectief bij zwangerschapsdiabetes
    • Vitamine B6 vermindert angst en depressie
    • Bij vrouwen kalium belangrijk voor bloeddruk
    • Ook kinderen prefereren natuurlijk voedsel
    • en meer …

    Abonnement Fit met Voeding >>

    (verschijnt rond 15 september)


  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.