• Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.2

    Hoezo minderen met zout? Voorlichting in Nederland? Fout!

    Een hoge zoutconsumptie verhoogt, via de bloeddruk, het risico van hart- en vaatziekten. Toch? Nou: het ligt iets genuanceerder. Voor de meeste mensen is juist een lage zoutinname riskant.

    Eén van de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten is een hoge bloeddruk. Het staat bijvoorbeeld vast dat een verhoogde bloeddruk de kans op een hartinfarct en een beroerte vergroot. Dat is geen wonder, want een hogere druk draagt bij aan een grotere belasting van hart en bloedvaten.

    Hoge bloeddruk is echter geen ziekte: het is een teken dat er iets mis is in het lichaam. Een betere leefstijl kan dan mogelijk helpen. …


    Voorts in Fit met Voeding

     

    Lessen van de Hongerwinter
    Uit geen enkele hongersnood zijn zó veel lessen getrokken als uit de ‘Hongerwinter’ (1944-’45). Het is intussen wereldberoemd: het ‘Hongerwinter Onderzoek’.

    6 vragen over selenium
    Selenium behoort, samen met ijzer en zink, tot de ‘spoorelementen’ die al jaren onder druk staan in het Nederlandse voedingspatroon. Zes vragen over deze onmisbare voedingsstof.

     De effecten van straling (5G)
    Met de komt van 5G neemt de aandacht voor de effecten van Elektromagnetische velden (EM-velden) toe. Steeds meer wetenschappers en artsen hebben zorgen. En die strekken zich ook uit tot voeding.

    Interview met huisarts Lieneke van de Griendt
    ‘Ik zie mijn vak door een nieuwe bril’. Dat zegt huisarts Lieneke van de Griendt in het Fit met Voeding Interview. ‘Ergens klopte er iets niet. Dát was mijn crisis: wat zijn we nou eigenlijk aan het doen? Vervolgens kwamen mensen op mijn pad …’

    Diabetes voorkomen met suppletie
    Van vitamine D tot zink. Diabetes type-2 is te voorkomen met verandering van leefstijl. Voedingssupplementen kunnen daar een integraal onderdeel van uitmaken. We zetten enkele opties op een rij.

    Welk ontbijt maakt socialer?
    Het is bekend dat voeding invloed heeft op biochemische processen die mede onze psyche en ons gedrag bepalen. Een interessant ontbijtexperiment van Duitse wetenschappers laat dit opnieuw zien.

    In de rubrieken van de komende Fit met Voeding …
    • Eén ei per dag hoort erbij
    • Obesitasepidemie gevolg van bewerkt voedsel
    • Groene thee levensverlengend
    • Spermakwaliteit verbetert snel met voeding
    • Minder kans op vroegtijdig overlijden met periodiek vasten
    • Minder angst met Echinacea
    • Postbiotica alternatief voor pre- en probiotica?
    • Omega-3 verbetert geheugen
    • Meer kans op rugpijn zonder vitamine D

  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.