• Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]

    Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).

  • Nederlander neemt heft in eigen hand

    Hoe vreemd is het dat steeds meer mensen besluiten het heft in eigen hand te nemen? Om dan zélf maar op zoek te gaan naar de broodnodige informatie. Zo’n iemand is Hajé de Jager, ex-voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland. Niet alleen voor hemzelf en zijn familie, maar ook voor de gasten in zijn wegrestaurants. Vroeger was zo’n eetgelegenheid meer een snel-weer-wegrestaurant.  De Jager heeft het helemaal gehad met het knutselvoedsel van de voedingsindustrie. Lees in Fit met Voeding hoe deze invloedrijke persoon erover denkt …

  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]

    Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).