• slide
  • slide
  • slide

Uitgave 8, jaargang 27 | 2019

In deze uitgave onder andere:

5 vragen over molybdeen

Een ‘vergeten’ stof tussen de mineralen

Wetenschap & Voeding

EetWeetjes

Wetenschap & Supplementen

Ortho Cuisine – Dadeltaartje met amandelen en pure chocola

Voorkom alzheimer met leefstijl

De Amerikaanse neuroloog Dale Bredesen pleit in zijn boek Het einde van Alzheimer voor een gepersonaliseerd leefstijlprogramma. En dat pleidooi komt juist nu als geroepen.

Pagina 6
Vitamine D: liever dagelijks

Dit najaar speelde in ons land een ‘relletje’ rond vitamine D. Zoals de meeste rellen ging het om geld. Maar mogelijk is de gezondheid van talloze Nederlanders in het geding.

Pagina 12
Overgewicht? Kansen van 6.00 tot 22.00 uur!

Wilt u in 2020 creatief werken aan uw gewicht? Dan hebben we goed nieuws: de hele dag door doen zich verrassende kansen voor, van 6.00 tot 22.00 uur!

Pagina 16
Rudolf de Wit, natuurkundig therapeut

Het water op Curaçao was jarenlang gefluorideerd. Ik heb me daar jarenlang tegen verzet. Maar ik moet zeggen: wéér door deze minister is het gestopt.

Pagina 22
Frequent saunabezoek verlaagt sterftekans

Is een sauna alleen maar ontspannend? Fins onderzoek toont aan dat saunabezoek gezondheidsvoordelen met zich meebrengt die te vergelijken zijn met inspanning.

Pagina 26
Hutspot: een stukje Hollandse historie

Vooral in de winter komt het op tafel: ‘hutspot’, een traditionele stamppot van aardappels, wortels en uien. Het heeft de status van ‘oerhollands’ gerecht. Maar hoe oud is dit eenpansgerecht? En: hoe ‘Hollands’ is het eigenlijk?

Pagina 34