• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 8, jaargang 25 | 2017

    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: Onafhankelijk?

    Hoezo ‘natuurlijke’ voedingssupplementen?

    Kokosolie tegen dementie?

    Interview: Peter Samwel, consulent levensvragen

    Cholesterolverlagers: bijdrage aan wereldwijde ‘epidemie’?

     

    Hoezo ‘eerlijk’ over eten? (2)

    Deze tweede aflevering over het Voedingscentrum, dat in haar huisslogan beweert ‘eerlijk over eten’ te zijn. Maar hoe ‘eerlijk’ is het over voeding voor de ‘weerstand’?

    Pagina 6
    Uniek kruidenboek gaat digitaal

    Middeleeuwse geneeskracht is nog steeds actueel. Recent is een belangrijk boek uit die tijd digitaal ontsloten. Wat blijkt? Veel van die oude wijsheden zijn nog steeds bruikbaar.

    Pagina 22
    FODMAPs - buikpijn weg!

    Na jaren van pijnlijke symptomen ontdekte Emma Hatcher uit Melbourne het FODMAP-beperkt dieet. Haar ervaringen en recepten zijn verwerkt in het boek De FODMAP-vriendelijke keuken.

    Pagina 24
    Mmm - appeltjes uit oven

    Met deze warme appeltjes komen we de winter wel door: als gebakje bij de koffie, als toetje of als tussendoortje (alleen met kaneel). Ook voor kinderen een verantwoord lekkernij.

    Pagina 38
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.