• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 8, jaargang 24 | 2016

    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: Huisarts is er niet van

    Doof het ontstekingsvuur: Kies voor ‘anti-inflammatoire’ voeding

    Het interview: José haar kinderwens ging in vervulling; … met supplementen

    Drie andere ontdekkers…: … dan wetenschapper Weston A. Price

    Ortho Cuisine: Gember-wortelsoep, een flinke opwarmer

    Het interview

    José, nu moeder: we hebben ons erin verdiept en zijn beiden vrijwel meteen álle voedingssupplementen gaan gebruiken die Gert Schuitemaker op die twee pagina’s adviseert.

    Pagina 14
    Spaanse peper: heet, heter, heetst

    Spaanse peper is populair: het wordt over de hele wereld gegeten. En dat geldt maar voor weinig gewassen. Acht (verrassende) weetjes over deze ‘hete’ vrucht.

    Pagina 8
    Koffie vol met heilzame stofjes

    Kan koffie helpen ziekten te voorkomen, waaronder diverse vormen van kanker? De vraag is: hoeveel koppen zijn nodig voor een effect? En wanneer is sprake van teveel?

    Pagina 26
    Specerijendrank met kruidnagel

    De kruidnagel dankt zijn naam aan het feit dat hij lijkt op een spijker, een nagel. De kruidnagel ontstaat in de bloemknoppen van de kruidnagelboom.

    Pagina 38
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.