• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 8, jaargang 22 | 2014

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Marci, maître Jac
    • De historie van klassiekers
    • Interview met schrijver Theo Kars
    • Pasgeboren baby? Vergeet dan vooral vitamine D niet
    • Bewuster boodschappen doen
    • Oervoeding beschermt
    • 104 jaar en fit

    Eten met de vingers...

    Al aan het piekeren over de Kerstmaaltijd? Eén ding staat vast: het beste servies en mooiste bestek zullen worden gebruikt. maar is dat laatste wel zo vanzelfsprekend?

    Pagina 6
    'AGE-alarm' rond Oud & Nieuws

    Oliebollen? Het is niet goed voor ons, maar in januari raken we die kilootjes wel weer kwijt. Maar wat als dit niet klopt? En elke oliebol permanent de gezondheid aantast?

    Pagina 20
    Gaat u gebukt onder werkstress?

    Werkstress vormt het grootste beroepsrisico. Hoe ontspringt u de dans in 2015? Door verder te kijken dan de huisarts: neem extra voedingsstoffen, zoals ubiquinol-Q10. 

    Pagina 22
    Mooi met Kerst? Voeding óp de huid!

    ‘Smeer niets op je huid of in je haar, dat je niet wilt of kunt eten’, zegt Doris Vos. ‘Vaak wordt onderschat hoe goed de huid stoffen opneemt.’ Acht tips om mooi te zijn. 

    Pagina 28
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.