• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 8, jaargang 21 | 2013

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Griep, niet-(h)erkende scheurbuik
    • Voeding & Wetenschap: Verantwoord snacken? Amandelen!
    • Eetweetjes: Eetgewoonten maken het verschil
    • Interview met bobsleeër en arts Esme Kamphuis
    • Vers van de pers: Neemt wetenschapsfraude toe?

    De laatste jager-verzamelaars

    Onze wortels liggen in Afrika. Onder de jager-verzamelaars die daar zo’n honderdduizend generaties lang leefden, zijn onze voorouders. Wat resteert nog van hun leefwijze?

    Pagina 6
    Kaneel bij diabetes?

    Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar de mogelijke positieve rol van kaneelsuppletie bij diabetes type-2. Waarop heeft het precies invloed? En kleven er bezwaren aan?

    Pagina 16
    Doe de wijnquiz!

    Hoe is het gesteld met uw kennis over de (on)gezonde kanten van wijn? Doe de wijnquiz en lees op pagina 20 de goede antwoorden.

    Pagina 18
    Een ontbijt is onmisbaar

    Volgens nieuwe studies kan regelmatig ontbijten het risico van overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten verlagen. Tijd voor een revival van de belangrijkste maaltijd van de dag.

    Pagina 22
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.