• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 7,jaargang 23 |2015

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Op de koffie
    • Interview met Gaston Remmers, socioloog
    • Volgzaam ons brood beleggen?
    • Betacaroteen-quiz
    • Gek door gluten?

    Voeding en stille ontsteking

    Voeding kan stille ontstekingen aanwakkeren of temperen. Voedingsdeskundige Melanie Reinagel vat dit effect in een simpel getal: de ‘ontstekingswaarde’ van levensmiddelen.

    Pagina 6
    Nieuw: Recept voor anti-aging

    Schoonheid zit in een cremetje? Echte schoonheid komt van binnenuit! Daarom schreef Gert Schuitemaker dit boek, dat gaat over voeding en voedingssupplementen.

    Pagina 20
    De appel en de dokter

    ‘Een appel per dag houdt de dokter weg.’ Deze op een Engelse slogan gebaseerde volkswijsheid is al jaren onderwerp van wetenschappelijke studie. Klopt het, of niet?

    Pagina 22
    Keerzijde maagzuurremmers

    Bijwerkingencentrum Lareb waarschuwt voor maagzuurremmers: bij langdurig gebruik kan een tekort aan vitaminen en mineralen ontstaan. Maar komt die waarschuwing niet wat laat?

    Pagina 26
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.