• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • Volg ons ook op Facbeook
  • Volg ons ook op Facebook

    Bewust kiezen en genieten!

  • Instagram Fit met Voeding
  • Volg ons ook op Instagram

    Bewust kiezen en genieten!

  • Uitgave 7, jaargang 33 | 2025

    In deze uitgave onder andere:

    In Fit met Voeding nummer 7, 2025

    Weltrusten! Waarom slaap zó belangrijk is

    We weten het allemaal: voeding en beweging zijn belangrijk. Maar wat als slaap nog
    fundamenteler is dan beide samen? Slaap vormt de basis onder alles wat je overdag
    doet. Van je hongergevoel tot je immuunsysteem, van spieropbouw tot hersenherstel.

    Pagina 5
    Het andere kopje koffie

    Het zal de koffieliefhebber niet ontgaan zijn; de prijs voor een kopje koffie steeg dit jaar tot ongekende hoogte. En hoewel voor veel mensen het dagelijks kopje koffie onmisbaar is, kan dit een reden zijn om op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven, zoals cichorei of kikkererwt.

    Pagina 13
    Help! insecten op je bord

    Als het aan de Europese Unie en de voedingsindustrie ligt, eten we straks allemaal insecten, vaak zonder dat we het merken. In de vorm van intensief bewerkte poeders zullen fabrikanten ze steeds vaker in levensmiddelen gaan verwerken. Een grote groep consumenten moet daar niets van hebben. En misschien hebben ze wel een punt.

    Pagina 19
    Kefir, gezond, sprankelend en eenvoudig zelf te maken

    Kefir is een eeuwenoude gefermenteerde drank die de laatste jaren aan populariteit wint.
    Het frisse, lichtzure drankje zit boordevol levende bacteriën en gisten en wordt geprezen
    om zijn positieve effecten op de darmgezondheid en het immuunsysteem. Bovendien is
    het verrassend eenvoudig zelf te maken.

    Pagina 27
    Interview: fysiotherapeuten Michael en Nick Bol

    ‘Je kunt wel spiermassa willen kweken, maar als er geen bouwstenen zijn, dan lukt dat niet’, aldus fysiotherapeut Michael Bol.

    Pagina 31
    Kippenbouillon bij griep en verkoudheid

    In vroeger tijden werd kippenbouillon ingezet wanneer een infectie zoals een verkoudheid of griep zich aandiende. Inmiddels is de heilzame werking van kippenbouillon ook wetenschappelijk onderbouwd. Maak kippenbouillon met een Indisch tintje!

    Pagina 33
    Het laatste nieuws uit de wetenschap

    Het laatste nieuws uit de wetenschap over voeding, suppletie en leefstijl met onder andere:

    • ‘Lekker in je vel’ door huidbacterie?

    • Je darm ‘weet’ wat je eet

    • Oploskoffie vergroot kans op maculadegeneratie

    • Ultrabewerkte voeding: ook een klein beetje is ongezond

    • Probioticum voorkomt snotterende peuter

    • Magnesium voor je brein

    Pagina 37
  • Volg ons ook op Facbeook
  • Volg ons ook op Facebook

    Bewust kiezen en genieten!

  • Instagram Fit met Voeding
  • Volg ons ook op Instagram

    Bewust kiezen en genieten!