• slide
  • slide
  • slide
  • slide

Uitgave 7, jaargang 27 | 2019

In deze uitgave onder andere:

Omega-3 tegen droge ogen

Minder mentale aftakeling met curcumine?

Vitamine D gunstig bij maag- en darmkanker

Supplementen effectief bij psychische aandoeningen

Niet alleen veganist mist choline

Keukenchemie-Quiz

 

Voed het oor!

Verschillende voedingsstoffen helpen leeftijdsgebonden gehoorverlies (‘presbyacusis’) voorkomen, waaronder antioxidanten. Een overzicht: van foliumzuur tot visvetzuren.

Pagina 6
1964; koken voor jezelf

Soms wordt een boek een halve eeuw na verschijning weer actueel. Zoals Koken op kamers, dat dateert uit 1964. Het sluit naadloos aan bij een stevige trend: de toename van eenpersoonshuishoudens.

Pagina 10
Waarom eet uw kind geen groenten?

Baby’s met een laag geboorte-gewicht zijn onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Dat onderzoek gaat alle kanten op. Maar het mag zich best iets meer richten op de oorzaken …

 

Pagina 12
Interview: Debby Beck, orthomoleculair therapeut

Ze heeft een brede achtergrond. Studeerde in Leiden psychologie. Bovendien acht maanden stage gelopen in de psychiatrie. Wat opviel was dat de mensen veel medicatie kregen voorgeschoteld. Iedereen rookte. Het sloot niet aan bij mijn mensbeeld …

Pagina 18
Zeelucht is heilzaam

Op zomerse dagen zijn de Nederlandse stranden tjokvol. Maar ook nu – hartje herfst – is een bezoek aan het strand de moeite méér dan waard. Het doet ons op verschillende manieren goed. Zelfs de brekende golven zijn heilzaam!

Pagina 24
4 x gember

Gember gewonnen uit de wortelstok van de ‘Zingiber officinale’ wordt in China al generaties lang gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. De wetenschap bevestigt steeds meer effecten.

Pagina 34