• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 7, jaargang 25 | 2017

    In deze uitgave onder andere:

    Amandel: ideaal tussendoortje

    Osteoporose ‘anders’

    Het interview: Wim & Saïda Tilburgs, echtpaar

    Slaap-quiz

    Ortho Cuisine:  Lasagne van mozzarella

    Hoezo ‘eerlijk’ over eten? (1)

    In dit nummer de eerste aflevering van een serie over het Voedingscentrum, dat in de bekende slogan beweert ‘eerlijk’ te zijn over eten. Maar hoe ‘eerlijk’ is het over suppletie?

    Pagina 6
    Langzame, zilte en zoete aardappelen

    Bij ‘nieuwe’ aardappelen denken we meestal aan piepers die worden geoogst als ze nog jong zijn. Daarom aandacht voor drie ándere nieuwe aardappels: langzame, zilte en zoete.

    Pagina 30
    Vitamine D en ploegendienst

    Vooral voor kinderen, zwangeren en ouderen een vitamine D-suppletie-advies. Nieuw onderzoek geeft aan dat ook mensen in ploegendiensten en gezondheidswerkers tot de risicogroepen behoren.

    Pagina 33
    Kunnen we wat leren van trekvogels?

    Trekvogels vliegen honderden tot duizenden kilometers. Daarmee stellen ze zichzelf bloot aan veel oxidatieve stress. Hoe beschermen ze zich hiertegen? Juist, net als wij: met antioxidanten.

    Pagina 36
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.