• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 7, jaargang 24 | 2016

    Fit met Voeding nummer 7 2016
    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: Diep ravijn

    Het interview: Menno ‘t Hoen, bakker

    Mineralen-quiz: Wat weet u van mineralen?

    6 vragen over couscous? Herkomst, bereiding en bezwaren

    Ortho Cuisine: Gember-wortelsoep, een flinke opwarmer

    Is wokken lekker ongezond?

    Nu de barbecue is opgeborgen, breken weer hoogtijdagen aan voor de wokpan. Is wokken, net als barbecueën, lekker ongezond? Dat hangt af van de keuzes die u maakt…

    Pagina 26
    Wetenschap & Voeding

    Beschermt koffie tegen dementie? Beter stevig lunchen dan groots dineren. Bessen beschermen tegen Diabetes type-2. Snel afvallen met Paleo. Jong gedaan, oud geleerd…

    Pagina 11
    Het interview

    ‘Je hebt in principe geen enkele hulpstof nodig’ – Menno ‘t Hoen, bakker

    Pagina 14
    Ortho Cuisine

    Gember-wortelsoep, een flinke opwarmer

    Pagina 38
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.