• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 7, jaargang 22 | 2014

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Voedingstekorten… in Nederland
    • Interview met directeur Innovatie VitaK: Cees Vermeer
    • De 5 gezichten van N-acetyl-D-glucosamine
    • Nieuw boek: Voeding & Gedrag
    • Wat weet u van kool?

    Eten we te veel zout?

    Ruim 85% van de Nederlanders eet te veel zout (natrium). Massaal minderen dus, zou je denken. Maar zo eenvoudig ligt het niet, waarschuwt prof. Frits Muskiet.

    Pagina 6
    Waar zit u op de 'gezondheidsschaal'?

    Onze lichaamsconditie bevindt zich ergens tussen ‘ziek’ en ‘gezond’. Waar zit u op de gezondheidsschaal? En hoe komt u wat hoger?

    Pagina 18
    6 tips uit de 12e eeuw

    De Duitse non Hildegard von Bingen (1098-1179) schreef over uiteenlopende onderwerpen, waaronder ziekte en voeding. Verschillende adviezen zijn nog steeds actueel.

    Pagina 34
    De opmars van leververvetting

    De welvaartsziekte niet-alcoholische leververvetting grijpt om zich heen. Leefstijlverandering is de belangrijkste remedie en gaat goed samen met voedingssupletie. 

    Pagina 36
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.