Uitgave 7, jaargang 22 | 2014

In deze uitgave onder andere:

  • Editorial: Voedingstekorten… in Nederland
  • Interview met directeur Innovatie VitaK: Cees Vermeer
  • De 5 gezichten van N-acetyl-D-glucosamine
  • Nieuw boek: Voeding & Gedrag
  • Wat weet u van kool?

Eten we te veel zout?

Ruim 85% van de Nederlanders eet te veel zout (natrium). Massaal minderen dus, zou je denken. Maar zo eenvoudig ligt het niet, waarschuwt prof. Frits Muskiet.

Pagina 6
Waar zit u op de 'gezondheidsschaal'?

Onze lichaamsconditie bevindt zich ergens tussen ‘ziek’ en ‘gezond’. Waar zit u op de gezondheidsschaal? En hoe komt u wat hoger?

Pagina 18
6 tips uit de 12e eeuw

De Duitse non Hildegard von Bingen (1098-1179) schreef over uiteenlopende onderwerpen, waaronder ziekte en voeding. Verschillende adviezen zijn nog steeds actueel.

Pagina 34
De opmars van leververvetting

De welvaartsziekte niet-alcoholische leververvetting grijpt om zich heen. Leefstijlverandering is de belangrijkste remedie en gaat goed samen met voedingssupletie. 

Pagina 36