• Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • Uitgave 7, jaargang 21 | 2013

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: ‘Systeem’ wint van individuele arts
    • Voeding & Wetenschap: Afvallen? Stop met frisdrank!
    • Eetweetjes: Hoe kies ik visoliecapsules?
    • Interview met cardioloog Prof. Paul G. Hugenholtz
    • Vers van de pers: Google gaat obesitas te lijf

    Omega-3 tegen borstkanker

    Omega 3-vetzuren (‘visolie’) verkleinen het risico van hart- en vaatziekten. Maar ook dat van die andere reuzendoder: kanker. Bijvoorbeeld borstkanker, zoals recent onderzoek laat zien.

    Pagina 6
    Nieuw boek!

    Het nieuwe boek Gezond met Voedingssupplementen bevat fraaie illustraties en vele antwoorden, op vooral die éne brandende vraag: waarom voedingssupplementen?

    Pagina 16
    Eetlezen op z'n Japans

    Afgelopen oktober liep Haruki Murakami de Nobelprijs voor de literatuur weer mis. Het maakt zijn boeken, waarin eten en koken een belangrijke rol spelen, niet minder fascinerend. 

    Pagina 20
    Top tot teen mooi

    Wie met de Kerst van hoofdharen tot teennagels ‘top’ wil zijn, doet er verstandig aan nú al voedingstekorten aan te vullen. En dan vooral de relatief onbekende B-vitamine biotine.

    Pagina 22
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.