• slide
  • slide
  • slide
  • slide

Uitgave 6, jaargang 30 | 2022

In deze uitgave onder andere:

In Fit met Voeding nr.6, 2022

Editorial van Gert Schuitemaker
Natuurlijke immuniteit!

Ortho Cuisine Recept
Traybake met Ricotta

In de rubrieken Wetenschap & …

  • Te zwaar? Spirulina als aanvulling op trainingsprogramma
  • Magnesium effectief bij zwangerschapsdiabetes
  • Vitamine B6 vermindert angst en depressie
  • Bij vrouwen kalium belangrijk voor bloeddruk
  • Ook kinderen prefereren natuurlijk voedsel

Dyslexie en voeding?

Voedingsfactoren spelen een grotere rol bij dyslexie dan gedacht. Maar voor ontwikkelingspsychologen en orthopedagogen is dit nog altijd een blinde vlek. Een tijdlijn, vanaf 1985.

Pagina 6
Hou de stemming erin met …

Boodschappen en energie worden steeds duurder. Dit baart mensen steeds meer zorgen, maar gelukkig … ‘ontstekingsremming’ is sleutelwoord.

 

Pagina 10
Koriander: geurig en gezond

In de keuken is vooral het blad van koriander hip. Het wordt wel de ‘peterselie van Azië’ genoemd. En ook voor onze gezondheid heeft koriander(zaad) veel te bieden.

Pagina 16
Al klaar voor een nieuw ‘coronaseizoen’?

Raken we in het najaar en de winter opnieuw in de ban van ‘corona’? Wie het weet, mag het zeggen. Hoe dan ook: een goede voorbereiding lijkt ook hier het halve werk.

Pagina 22
‘Vergeten’ mineralen

Mineralen als magnesium en calcium hebben niet te klagen over belangstelling. Hoe anders is dat voor ‘vergeten’ mineralen …

Pagina 28
Interview met Yvonne van Stigt

‘Niks past voor iedereen. Ik heb dit opleidingsinstituut ontwikkeld op basis van mijn eigen lijf en mijn eigen ervaringen. Wetenschap heeft een heel belangrijke rol bij ons, maar we gaan er net anders mee om.

Pagina 32
Wat is goed voor het hart?

Hart- en vaatziekten zijn, samen met kanker, de belangrijkste doodsoorzaak. Zoals bekend kan voeding het verschil maken.

Pagina 36
Ortho Cuisine

Recept: traybake met Ricotta

Pagina 38