• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 6, jaargang 25 | 2017

    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: Dosering, dosering!

    Méér dan suppletie…

    Het interview: Bert Schwitters, schrijver

    Honing: veelzijdiger dan gedacht

    Ortho Cuisine: Kabeljauw met… venkel

    Advies bij zwangerschapskwalen

    In haar boek Vitaal van start geeft voedingsdeskundige Sanne Knijn informatie en adviezen rond de zwangerschap. Oók over het voorkomen en bestrijden van zwangerschapskwalen.

    Pagina 6
    6 vragen over paddenstoelen

    Paddenstoelen worden al eeuwenlang gebruikt. In de keuken, om ziekten en kwalen mee te bestrijden of om de goden aan te roepen. Zes vragen over deze spraakmakende schimmels.

    Pagina 18
    Supplementen tegen staar

    Troebel of wazig zien kan wijzen op beginnende staar, een echte ‘ouderdomskwaal’. Welke voedingssupplementen kunnen deze oogziekte vertragen of mogelijk voorkomen?

    Pagina 22
    Arsenicum in rijst

    Zware metalen hebben we liever niet op ons bord, omdat ze schadelijk zijn. Toch is er ééntje die we nog altijd gemakkelijk binnenkrijgen: arsenicum. Vooral rijst is een leverancier.

    Pagina 28
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.