• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 6, jaargang 24 | 2016

    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: Ongelijke strijd

    Het interview: Hans Moolenburgh, arts

    Dossier: Bronnen van omega-3

    Leven van eetbare wilde planten? Voorpublicatie boek Marion de Kort

    Ortho Cuisine: Shiitake, een chique voedingsbron 

    Dossier: bronnen van omega-3

    Er bestaan plantaardige bronnen van omega-3, zoals lijnzaadolie en algenolie. En er zijn dierlijke bronnen, van vette vis tot visolie. Wat zijn de kenmerken?

    Pagina 6
    'Luistert' u al naar groenten?

    Groenten zitten culinair in de lift. Dit komt op vele manieren tot uiting. Een van de trends: ‘luisteren’ naar wat de natuur en haar gewassen te melden hebben.

    Pagina 18
    Spierpijn voorkomen met omega 3-vetzuren

    De wetenschappers schrijven het effect van de omega 3-visvetzuren toe aan hun ontstekingsremmende werking. Wat is de optimale dosis?

    Pagina 29
    Zwangerschapskwalen te lijf met suppletie

    ‘Eerst voeding, dan medicijnen’, zéker tijdens de zwangerschap. Zelfs een ‘onschuldige’ pijnstiller als paracetamol kan het ongeboren kind schade berokkenen.

    Pagina 20
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.