Er bestaan plantaardige bronnen van omega-3, zoals lijnzaadolie en algenolie. En er zijn dierlijke bronnen, van vette vis tot visolie. Wat zijn de kenmerken?
Editorial: Ongelijke strijd
Het interview: Hans Moolenburgh, arts
Dossier: Bronnen van omega-3
Leven van eetbare wilde planten? Voorpublicatie boek Marion de Kort
Ortho Cuisine: Shiitake, een chique voedingsbron
Er bestaan plantaardige bronnen van omega-3, zoals lijnzaadolie en algenolie. En er zijn dierlijke bronnen, van vette vis tot visolie. Wat zijn de kenmerken?
Groenten zitten culinair in de lift. Dit komt op vele manieren tot uiting. Een van de trends: ‘luisteren’ naar wat de natuur en haar gewassen te melden hebben.
De wetenschappers schrijven het effect van de omega 3-visvetzuren toe aan hun ontstekingsremmende werking. Wat is de optimale dosis?
‘Eerst voeding, dan medicijnen’, zéker tijdens de zwangerschap. Zelfs een ‘onschuldige’ pijnstiller als paracetamol kan het ongeboren kind schade berokkenen.