• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 6, jaargang 23 | 2015

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Peperduur potje crème?
    • Interview met longarts Wanda de Kanter
    • Gezond ontbijten: een voorpublicatie
    • Na de oogst: 4x slim bewaren: tips en adviezen
    • Etiketten: 8 dagelijkse ‘valkuilen’

    8 vragen over ‘gezondheidsclaims’

    ‘Gezondheidsclaims’ voor voedings-supplementen bestaan bijna drie jaar. Maar begrijpt u hoe het zit? Weet u wat winkeliers u wél/niet mogen vertellen?

    Pagina 6
    Voorstadium diabetes? Oerdieet!

    Mensen met het metabool syndroom, een voorstadium van diabetes type-2, hebben voordeel van het oerdieet. Zo verlaagd het de bloeddruk.

    Pagina 22
    Vitamine D en zwangerschap

    Zwanger? Let dan op vitamine D! Nieuw Nederlands onderzoek bevestigt opnieuw dat een baby gebaat is bij een moeder met voldoende vitamine D in haar bloed.

    Pagina 26
    De vreemdste moestuin …

    Moestuinen zijn er in alle soorten en maten. Maar misschien wel de merkwaardigste moestuin ter wereld, is te vinden bij Parijs: achterin de Tuinen van Versailles.

    Pagina 28
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.