• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 6, jaargang 21 | 2013

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: ‘Centrale plek in de zorg’
    • Voeding & Wetenschap: Val af met rode pepers
    • Interview met psychiater Bram Bakker
    • Eetweetjes: Suppletie voor het slapen?
    • Vers van de pers: Koken is ongezond?

    Zijn E-nummers riskant?

    Dat is maar hoe je het bekijkt. De kans om er ziek van te worden is misschien kleiner dan 1%, maar wie dat lot treft is 100% de sigaar. Vooral de ‘gele kanaries’ moeten op hun hoede zijn.

    Pagina 6
    Inspanningsastma verdient C

    Inspanningsastma is een veel voorkomende vorm van astma. Zo’n 10% van de bevolking heeft er last van. Bij atleten ligt dit percentage 50% hoger. Vitamine C-suppletie geeft verlichting.

    Pagina 10
    Het knoflook-abc

    Verse knoflook is een krachtige smaakmaker in de mediterrane keuken. Daarnaast wordt het al eeuwen lang geroemd om haar medicinale werking. Tien effecten op een rij.

    Pagina 16
    5 vragen over droge ogen

    Veel mensen hebben last van droge ogen. Vooral vrouwen en ouderen hebben een verhoogd risico. Speelt voeding een rol? Is suppletie een optie? Fit met Voeding geeft antwoord.

    Pagina 20
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.