• slide
  • slide
  • slide
  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]

    Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).

  • Uitgave 5, jaargang 27 | 2019

    In deze uitgave onder andere:

    IJzertekort en ‘bloedarmoede’

    4x groente en fruit, maar anders

    Wetenschap & Supplementen

    Wetenschap & Voeding

    IJzertekort en ‘bloedarmoede’

    Bijen-Quiz

    Ortho Cuisine: Tuinboontjes met citroenrisotto

     

    Angst overwinnen in de darm

    ‘Pillen en praten’. Dat is wat u kunt verwachten wanneer u zich met angstklachten meldt bij een arts. Maar in de toekomst zou dit wel eens kunnen veranderen in ‘probiotica en praten’.  

    Pagina 6
    Magnesiumtekort door medicijnen

    Ouderen gebruiken vaak vijf of meer medicijnen. Dit geeft een verhoogde kans op interacties tussen medicijnen, maar ook op tekorten aan vitamines en mineralen. Zoals magnesium.

    Pagina 14
    Verbeter uw looks, begin bij de tong

    Betere looks en een strakkere huid liggen binnen handbereik. Zonder chirurgie, botox of dure smeerseltjes – gewoon puur natuur. Door terug te grijpen op oude inzichten.

    Pagina 20
    Het interview Merit Hondelink, archeobotanist

    ‘Archeobotanist. Ik ben een archeoloog die met plantenresten werkt uit archeologische opgravingen. Dan moet je denken aan de inhoud van onder andere kuilen, sloten, waterputten en oude beerputten.

    Pagina 26
  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]

    Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).