• slide
  • slide
  • slide
  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Uitgave 5, jaargang 27 | 2019

    In deze uitgave onder andere:

    IJzertekort en ‘bloedarmoede’

    4x groente en fruit, maar anders

    Wetenschap & Supplementen

    Wetenschap & Voeding

    IJzertekort en ‘bloedarmoede’

    Bijen-Quiz

    Ortho Cuisine: Tuinboontjes met citroenrisotto

     

    Angst overwinnen in de darm

    ‘Pillen en praten’. Dat is wat u kunt verwachten wanneer u zich met angstklachten meldt bij een arts. Maar in de toekomst zou dit wel eens kunnen veranderen in ‘probiotica en praten’.  

    Pagina 6
    Magnesiumtekort door medicijnen

    Ouderen gebruiken vaak vijf of meer medicijnen. Dit geeft een verhoogde kans op interacties tussen medicijnen, maar ook op tekorten aan vitamines en mineralen. Zoals magnesium.

    Pagina 14
    Verbeter uw looks, begin bij de tong

    Betere looks en een strakkere huid liggen binnen handbereik. Zonder chirurgie, botox of dure smeerseltjes – gewoon puur natuur. Door terug te grijpen op oude inzichten.

    Pagina 20
    Het interview Merit Hondelink, archeobotanist

    ‘Archeobotanist. Ik ben een archeoloog die met plantenresten werkt uit archeologische opgravingen. Dan moet je denken aan de inhoud van onder andere kuilen, sloten, waterputten en oude beerputten.

    Pagina 26
  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.