• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 5, jaargang 24 | 2016

    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: Sluipend gebrek

    Het interview: Joszi Smeets, directeur Youth Food Movement

    Groenten leren eten in Japan: Nederlandse scholier verandert gewoonten

    Olijfolie-quiz: Wat weet u van olijfolie?

    Ortho Cuisine: Italiaanse aubergineschotel 

    Hoe eten we in 2025?

    Op welke manier gaat voeding onze gezondheid beïnvloeden, in de wat verdere toekomst? Hoe eten we in 2025? Of bijvoorbeeld in 2034? Een bloemlezing uit de voorspellingen.

    Pagina 6
    Slikken voor de bloeddruk?

    Bloeddrukverlagers worden veel voorgeschreven. Terwijl aanpassing van de voeding én suppletie ook kunnen helpen. Diverse voedingssupplementen hebben gunstige effecten laten zien.

    Pagina 17
    Hoezo is veganisme ‘gezond’?

    De laatste jaren verschijnen veel boeken over ‘gezonde’ voeding. Maar dragen ze wel altijd bij aan uw gezondheid? Niet als veganisme wordt gepromoot als ‘lekker en gezond’ …

    Pagina 23
    ‘Hooggevoeligheid’?

    Vaak staan allergische reacties op voeding niet op zichzelf, maar maken ze deel uit van een breder patroon. Bent u méér dan ‘allergisch’ en in werkelijkheid een ‘hoog sensitief persoon’?

    Pagina 36
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.