• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 5, jaargang 22 | 2014

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: vette uitglijder, en nu?
    • Interview met biochemicus John Kamsteeg
    • Geen zorgen over fosfor?
    • Langer leven in Costa Rica
    • Antibiotica op mijn bord?

    Een halve eeuw 'vetleugen'

    Jarenlang is verzadigd vet verketterd. Het zou bijdragen aan hart- en vaatziekten. Maar de ‘vetleugen’ is op haar retour, na recent wetenschappelijk onderzoek. Suiker is de schuldige.

    Pagina 6
    Osteoporose: welke supplementen?

    De stevigheid van uw botten hangt af van diverse voedingsstoffen. Het draait echt niet alleen om calcium en vitamine D. Tal van voedingsstoffen werken nauw met elkaar samen!

    Pagina 18
    Gezonde Lifestyle Eet-Adviesboek

    Eind augustus verschijnt het Gezonde lifestyle Eet-Adviesboek, van Gert Schuitemaker en Jac van Dongen. Met adviezen voor ontbijt, lunch, diner en de ‘tussendoortjes’.

    Pagina 22
    Voorkom 'kindergedoe' aan tafel

    Hoe praat je met kinderen over voeding? Hoe ga je om met toestanden aan tafel? Jaqueline van Lieshout geeft tips, bedoeld ‘om je te helpen en je bewust te maken’.

    Pagina 28
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.