• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 5, jaargang 21 | 2013

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: De geschiedenis als lesmateriaal
    • Voeding & Wetenschap: Val af met eiwitten
    • Interview met marathonloopster Miranda Boonstra 
    • Eetweetjes: Suppletie voor de stemming?
    • Vers van de pers: ‘Sushihype’ met Chinees tintje

    Jodium en zwangerschap

    Een ernstig jodiumtekort is zeldzaam in ontwikkelde landen. Maar er is wel een reële kans op een milde vorm van jodiumdeficiëntie. Vooral tijdens de zwangerschap. 

    Pagina 6
    Nieuwe groep voedingsstoffen?

    De zogenaamde ‘essentiële suikers’ zouden goed zijn voor het immuunsysteem, geheugen en concentratie, prestaties en herstel. Vijf vragen én antwoorden.

    Pagina 16
    Tips voor de jeugdtrainer

    Behalve de scholen openen ook de sportclubs weer hun poorten. De jeugdtrainers zien hun gretige klandizie weer met graagte komen. Maar als ze goed kijken, zien ze nog veel meer…

    Pagina 20
    10x goed voor het hart

    Welke voedingsmiddelen zijn goed voor het hart? De producten uit de mediterrane keuken! Een bloemlezing uit het ‘Voedingsmiddelen ABC’ van Het Gouden boekje voor het Hart.

    Pagina 22
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.