• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Uitgave 4, jaargang 31 | 2023

In deze uitgave onder andere:

In Fit met Voeding nr.4, 2023

Editorial van Gert Schuitemaker
Per ongeluk …, of expres?

In de rubrieken Wetenschap & …

  • Berberine gunstig bij hart- en vaatziekten
  • Hoe laat je kinderen meer groente eten?
  • Minder glucosepieken met kombucha
  • Gezond oud? Liever eiwitten dan koolhydraten
  • Magnesium: goed voor het brein

Professoren over suppletie

‘Weggegooid geld’, vindt de één. ‘Toevallig verband’, roept een ander. Over voedingssupplementen …

Pagina 6
Wilde planten eten

Gooi ‘onkruid’ niet zomaar weg. Maak er wat lekkers van … Met bijvoorbeeld de korenbloem.

Pagina 10
De vakantie-verleider …?

Het antwoord komt uit onverwachte hoek. Modern marketing-onderzoek geeft antwoord.

 

Pagina 14
Het interview

Toon Bonarius: ‘Mensen helpen zich weerbaarder te voelen, zodat mensen in hun kracht komen te staan.

Pagina 20
Gifstof acrylamide: hoe te minderen?

Is nu weer actueel! In 2002 uitgebreid in de pers. Het ongezonde acrylamide bleek te ontstaan bij bakken, roosteren, barbecueën en ook frituren.

Pagina 24
Vragen over uitdroging

Gaan we een heerlijke zomer tegemoet? Zou fijn zijn. Echter: op warme, zomerse dagen dienen we te waken voor uitdroging. Vooral bij jonge kinderen en ouderen.

Pagina 28
Hoe voeden we de ‘ziel’?

Voeding voor het ‘brein’ is wat anders dan het voeden van de ‘ziel’. Hierbij gaat het niet alleen om de spirituele keuze van ingrediënten, maar ook om de bereiding én het eten zelf.

Pagina 34
Leven we te hygiënisch?

Wroeten in de aarde vinden de meeste kinderen een plezierige bezigheid. Maar doen ze dat tegenwoordig nog wel genoeg? Het lijkt namelijk bij te dragen aan een ‘geschoold’ immuunsysteem.

Pagina 38
Ortho-cuisine recept

Hollandse garnalen met tomatensalsa en waterkerscoulis.

Pagina 39
Editorial van Gert Schuitemaker

Waarom worden voedingstekorten – u weet wel: van vitamines en mineralen – stelselmatig doodgezwegen. Per ongeluk …, of expres?

Pagina