• slide
  • slide
  • slide
  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Uitgave 4, jaargang 27 | 2019

    In deze uitgave onder andere:

    Tsukémono: groente in Japanse stijl

    Vliegen gaat gepaard met extra straling

    Wetenschap & Supplementen

    Wetenschap & Voeding

    Ortho Cuisine: verse vijgen met bataat uit de oven

     

    Meesurfen op vegetarische golf?

    Onthullende documentaires over de vleesverwerkende industrie, bedrijven die vergroenen. Er lijkt een revolutie gaande richting vegetarisme. Meedoen of overslaan?

    Pagina 10
    Méér dan een hype: microalgen

    Microalgen zitten in de lift: er vindt intensief onderzoek plaats naar deze eencellige micro-organismen. Ook in ons land. Wat kunnen microalgen betekenen voor onze gezondheid?

    Pagina 14
    Het interview met Louisette Blikkenhorst

    ‘Ik heb onder meer geleerd een behandeltraject in fases op te bouwen, om te voorkomen dat mensen in een ketogriep terechtkomen en afhaken.

    Pagina 22
    Voeding en gedrag? Nog even geduld graag …

    We zijn formeel weer een stapje dichter bij het streven om agressief gedrag in gevangenissen te beteugelen met voeding. Maar het gaat tergend langzaam. En nieuwe obstakels dienen zich aan …

    Pagina 26
  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.