• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 4, jaargang 24 | 2016

    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: Geniepig

    Het interview: Elisabeth Willeboordse, arts en oud-Olympiër

    Wat maakt biologische rozijnen gezond? 6 weetjes over rozijnen en krenten

    Waarom ‘vlinders in de buik’? De darm is verbonden aan ons brein

    Ortho Cuisine: Rozemarijn, voor lichaam en geest 

    Scharrelen in de natuur

    In ons groeiende verlangen naar authentiek voedsel past de pluktrend. Het bij elkaar scharrelen van wilde planten dus. Ze kunnen zowel uw keuken als gezondheid verrijken.

    Pagina 6
    Visolie voor het bewegingsapparaat

    Het bewegingsapparaat heeft drie keer plezier van visolie ofwel omega-3: het helpt bij afvallen, het gaat de ‘stille ontsteking’ tegen en het versterkt de spieren.

    Pagina 18
    Anders eten door yoga?

    Wat hebben yoga en voeding met elkaar te maken? Méér dan u misschien denkt. Wie begint met yoga, zal van lieverlee anders omgaan met voeding. Tips van jonge yogadocenten.

    Pagina 26
    Waren gladiatoren aan de 'sportdrank'?

    Voedingssupplementen, sportdranken. De moderne topsporter maakt er dankbaar gebruik van. Maar hoe nieuw is dit eigenlijk? Waren de Romeinse gladiatoren al aan de ‘sportdrank’?

    Pagina 34
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.