• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 4, jaargang 23 | 2015

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Hartritmestorissen op herhaling
    • Actie: Gezonde lifestyle Eet-Adviesboek
    • Interview met mondhygiëniste Tessa Pellenkost
    • Wees nu alert: 4x ‘zomersteek’ 
    • Vierdaagse: wat gaat in de rugzak? 
    • Minder suiker, beter gedrag

    Zwavel: zwaar onderschat

    Ons lichaam bevat aardig wat zwavel: zo’n 150 gram. Het zit ook in veel voedingsmiddelen zoals radijs én in supplementen. ‘Zwavel is de meest onderschatte voedingsstof.’

    Pagina 6
    Glutengekte of tarweprobleem?

    Steeds meer mensen mijden gluten, aangespoord door boeken als De Voedselzandloper en door het paleodieet. Maar hebben ze echt last van gluten, of is het iets anders?

    Pagina 18
    Eten op grote hoogte

    Dineren op grote hoogte heeft wel wat. Maar wist u dat een maaltijd die op 3600 meter is bereid beter smaakt? Met zelfs een potentieel effect op de voedingswaarde.

    Pagina 22
    Voorkom reizigersdiarree

    Het is een gevreesd vakantie-euvel: reizigersdiarree. Vakantiegangers worden vaak al kort na aankomst overvallen door deze maagdarmstoornis. Hoe voorkom je het?

    Pagina 26
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.