• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 4, jaargang 22 | 2014

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: af en toe feesten en toch presteren?
    • Interview met Feng Shui adviseur Nina Elshof
    • Afvallen is lekker!
    • Stokoud worden in Okinawa-stijl
    • Zie die aardappels bloeien!
    • 5 vragen over de mannenbuik

    Wie aten die aardappels?

    De aardappeleters (1885) geldt als het hoogtepunt van de ‘Hollandse periode’ van Vincent van Gogh. Waarom maakte hij dit schilderij? En: wie zijn afgebeeld?

    Pagina 6
    Vergeet vitamine B12 niet

    Het tekort aan vitamine D neemt epidemische vormen aan. Ook de voorziening van vitamine B12 begint een zorgenkindje te worden. En niet alleen door de vergrijzing…

    Pagina 18
    Eet wilde planten!

    Er is weinig aandacht voor de voedingswaarde van wilde planten. Terwijl juist de beschermende stoffen in eetbare wilde planten onze gezondheid preventief ondersteunen.

    Pagina 22
    Peulvruchtenoorlog?

    Bonen zijn volgens paleogrondlegger Loren Cordain slecht nieuws. Maar talloze studies laten zien dat bonen ons juist gezond kunnen houden. Wat is nu wijsheid?

    Pagina 28
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.